Żołądkowa Gorzka ma nową butelkę
Tradycyjna wódka gatunkowa produkowana od początku lat 50, w marcu zmieniła swoje opakowanie. Kultowy trunek jest teraz dostępny w butelce o nowoczesnym kształcie.
Nowe opakowanie Żołądkowej Gorzkiej podkreśla tradycyjny wizerunek marki. Oryginalna receptura kultowej już dziś wódki wywodzi się z pond stuletniej polskiej tradycji nalewów z ziół i owoców. W Żołądkowej Gorzkiej z najwyższą starannością odtworzono dawne receptury, których szlachetność podkreśla nowoczesne, „beczułkowata” opakowanie. Szeroka etykieta o dużej powierzchni, opatrzona wizerunkiem beczki, nie tylko komunikuje proces leżakowania trunku, ale także łagodzi konsumenckie obyczaje, zachęcając do delektowania się i relaksu.
Niezmieniona receptura
Żołądkowa Gorzka, w godnej jej sławy butelce, dla swoich wielbicieli pozostała wciąż jedynym w swoim rodzaju połączeniem dwóch żywiołów smaku – ożywczej goryczki z kojącą słodyczą. To jedyna polska wódka gatunkowa, która dla osiągnięcia właściwego smaku i aromatu leżakuje przed rozlaniem.
Właśnie ten czas leżakowania Żołądkowej Gorzkiej czyni ją godnym spadkobiercą polskiej tradycji.
Tajemnica smaku
Receptura Żołądkowej Gorzkiej zawiera w sobie znakomitą kompozycję nalewów z ziół i owoców, co jest tym bardziej niezwykłe, że łączenie tych dwóch elementów wymaga wielkich umiejętności. Nalewy na zioła dojrzewają w ciemności, z dala od światła, w przeciwieństwie do nalewów owocowych, które bez słońca nie rozwiną pełnego bukietu smaku ani zapachu. To czyni z niej trunek o wyjątkowych właściwościach - poprawia samopoczucie, rozgrzewa, odpręża i jest dobra na trawienie.
Ulubiona wódka Polaków
Żołądkowa Gorzka trafiła do wszystkich miejsc w Polsce: na wesela, imprezy rodzinne, wyprawy górskie, eskapady wędkarskie. Siedzi w kredensach naszych ciotek, i piersiówkach naszych wujków. Rozwieźliśmy ją też my po całym świecie, jako esencję tego, co w Polsce najlepsze.
Jak ją smakować? Zmrożona i podawana w małych kieliszkach (shoty) najlepiej wydobywa jej charakter lub na wzór szkockiej whisky – w szklankach z dodatkiem kruszonego lodu oraz soków ze świeżych owoców. Stanowi też doskonały składnik rozluźniających, kolorowych drinków.
ostatnia aktualizacja: 2009-04-03