Specjalny niepasteryzowany wariant Specjala
Z myślą o mieszkańcach Pomorza, Kujaw, Warmii i Mazur, Grupa Żywiec poszerza wachlarz oferowanych piw o niepasteryzowaną wersję cieszącego się ogromnym zaufaniem konsumentów piwa Specjal.
Zbliżające się lato, będzie świetną okazją do spróbowania regionalnego specjału Grupy Żywiec.
Konsumenci coraz bardziej doceniają wyjątkowość naturalnych produktów, czerpiących z tego co najlepsze w danym regionie. Piwo Specjal warzone jest w renomowanym browarze w Elblągu z najlepszych składników i według tradycyjnej receptury. Krystalicznie czysta woda, słód z jęczmienia z najlepszych plantacji i specjalne gatunki chmielu nadają piwu złocistą barwę, wyraźną goryczkę i charakterystyczny, doskonały smak. Ceniąc sobie wykwintny gust konsumentów oraz rozwijający się trend i zainteresowanie naturalnymi składnikami najwyższej jakości, Grupa Żywiec postanowiła wprowadzić nowy wariant smakowy i aromatyczny, dodając do swojej oferty niepasteryzowaną odmianę piwa Specjal.
Czego można oczekiwać od niepasteryzowanej wersji piwa Specjal? Chcemy czerpać z natury, która w połączeniu z tradycją warzenia piwa daje niezwykły efekt. Dzięki starannie wyselekcjonowanym składnikom piwo Specjal Niepasteryzowany to gwarancja niezwykłej świeżości smaku, zapewniająca niepowtarzalne piwne doznania – mówi Katarzyna Malczewska – Błaszczuk zajmująca się markami regionalnymi Grupy Żywiec.
Bogaty, świeży smak i zapach złocistego trunku to wynik nowoczesnego procesu produkcji piwa niepasteryzowanego. Korzystając z wieloletnich tradycji browarniczych nowy wariant z portfolio Grupy Żywiec jest ciekawym produktem zarówno dla wiernych miłośników marki, jak i nowych konsumentów.
Niepasteryzowany wariant piwa Specjal dostępny będzie w sklepach na terenie Pomorza, Kujaw, Warmii i Mazur.
ostatnia aktualizacja: 2011-05-10